YES – snart tid for hagearbeid

Nei, bildet er ikke tatt nå :)Våren er her og det betyr en ny sesong med hagearbeid (som om jeg ikke hadde nok å gjøre, men dette MÅ bare prioriteres)! Dette fantastisk avkoblende pusleriet som så mange nordmenn elsker å drive med.

Kanskje ikke så lett for uninnvidde (les: de uten hage) å forstå, men det er ganske utrolig tilfredsstillende å få levende organismer til å trives og vokse, og belønne oss med med sine bugnende blomster i flotte farger. For ikke å si gleden av å slå en lissepasning med kula på en velstelt green av en plen.

Hagen er på mange måter den nye stuen, eller skal vi kanskje heller si forstuen. En pent opparbeidet hage gir glede både til en selv og forbipasserende, og er ikke en så rent liten «bonus» den dagen kåken eventuelt skal selges.

Fokuset mitt denne sesongen er å gjøre hagen stadig mer selvgående. Det betyr nok at noen «krevende» stauder må vike plass for eviggrønne nålevekster og andre vekster akkompagnert med dekkbark. I den sammenheng er hage-Tors Late Hager på ønskelisten.

Roser er dessuten indrefileen i enhver hage, så noen flere av disse fantastiske vekstene må det bli. Det kan også bli aktuelt å sette opp en hekk av noe slag mot veien bak det hvite stakittgjerdet – eksempelvis hybridbarlind – men får se (tid er tid!).

Men en ting av gangen. Får begynne å renske opp litt i bedene etter hvert som snøen forsvinner, samt klippe Buskmure, Syrinhortensia og epletrær. Solbærbuskene bør vel også færras over.

Og forresten; nei, bildet over er ikke tatt i år… men ikke mange ukene til vi har det slik igjen! 🙂

Og en annen ting: Ja, du vet du er blitt voksen når du digger hagearbeid.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)