Ti tegn på at du er voksen

Det er unngåelig og skjer med oss alle, men hvordan oppdager du i praksis at du er blitt voksen * – sånn på ekte?

*) Disclaimer: Alder er som kjent bare et tall. Om du er 30 eller 40 eller 50 år gammel når denne tilstanden inntreffer spiller mindre rolle. For min del startet det nok litt før jeg fylte 30 😬

Her er noen sånne hverdagsøyeblikk som minner deg på at du ikke akkurat er ung og lovende lenger – iallfall ikke på papiret. Kjenner du deg igjen?

  1. Du liker plutselig P4 (hey, hva skjedde med P3 lissom!? Eller – det at du hører på RADIO overhodet… 😀
  2. Du synes programlederne i NRK P1 høres unge ut (ok, ikke Trond-Viggo da, men han vil uansett alltid være råkul uansett alder! 🙌)
  3. Du setter enormt pris på hagearbeid, det å se noe spire og gro, det å gjøre noe analogt og «ekte» med hendene dine!
  4. Du fryser stadig mer. Når ble det så kaldt i dette landet lissom! Og du gir selvsagt F… i at håret blir helt vilt bustete eller at vinterjakken fra 2007 ikke akkurat er hot stuff lenger. Who cares, lissom!
  5. Jammen har det ikke blitt mørkere i huset i det siste? Du går til det skritt å bytte ut alle downlights med sterke og hvite LED-lys på 3000 Kelvin. (Mørke)synet blir IKKE bedre med årene!
  6. Du føler deg klønete og stiv når du forsøker å danse. Eller i det hele tatt har glemt hvordan man danser. Shit, når var sist jeg faktisk var på et dansegulv…?
  7. Du innser at de som ble født samme år som OL på Lillehammer er snart 30 år gamle (ok, 27 da…)
  8. Du legger deg kl 22.30 – på en lørdag, etter å ha unnet deg et glass rødvin, eller maks to! Deilig å være uthvilt til skituren i søndag morgen, si!
  9. Du får vite at Hjemme alene-stjernen har bikket 40 år!
  10. Du tror det sikkert ikke, men toppen av kransekaken: «Farbror melker» fra Vi på Saltkråken var 44 år da innspillingen av serien startet! HÆÆÆÆH, den gamle bestefaren der?!

Heldigvis sies det at vi bare blir yngre og yngre… 50 er det nye 40. Og 70 er det nye 50. Minst!

Sånn helt generelt og overordnet må jeg si at det å bli voksen er en fin ting. Alder er et tall – hvor «ung» du er i hodet handler uansett om innstilling. Så er det en fordel å holde kroppen litt ved like da. Men det er en annen historie.

Hvor var DU da du skjønte du var blitt voksen? Del gjerne under.

Lykke til med eldingen! 😀

(Toppfoto-montasje: Pexels.com / Twitter/EdwardafSillen, People.com)

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)