Ti sikre tegn på at du er nerd

Dette er ikke et forsøk på å drite ut alle nerder der ute. Det å være nerd trenger slett ikke være noen negativ greie – ofte tvert imot.

Jo flere av kriteriene under du oppfyller, jo større nerd er du. Dersom du oppnår 10 av 10 er du rett og slett en GIGAnerd!

Du vet du er nerd når du…

  1. liker teknologi og hardware like bra som du liker mennesker – minst!
  2. himler med øynene når folk forveksler bit og byte. Er det mulig lissom!
  3. utmerket godt vet at kilobyte forkortes kB – altså med liten ‘k’
  4. blir våt i øynene av å høre alvespråk.
  5. elsker science fiction – forguder ting som Star Wars og The Matrix.
  6. aldri slutter å la deg fasinere av stjerner og planeter og skulle aller helst vært astrofysiker.
  7. digger tekniske spesifikasjoner – og vet mer om produktene du skal kjøpe enn selgeren (en nerd gjør sin research må vite!)
  8. handler det aller meste via nettet – unntatt melk og brød.
  9. besitter nyttig kunnskap som at du ved å holde ‘alt’-tasten inne og skrive 253 på det numeriske tastaturet får ‘²’. ASCII-koder, selvsagt!
  10. finner store svakheter ved denne listen og poster et innlegg nedenfor for å bidra til å gjøre den mer komplett (en nerd har fått delings- og dugnadskulturen inn med morsmelka).

Er du også en nerd? Fatt mot. Det er  selvsagt ingenting i veien for at sånne som oss lever et noenlunde normalt liv. En moderne nerd liker gjerne å trene, spise passelig sunt, feste, reise og kan til og med slå av en prat med naboen i ny og ne. En moderne nerd kan sågar finne på å stifte familie og sette barn til verden.

En nerd er kanskje ikke lenger helt hva han var. Utviklingen går fremover. Og det er vel like greit. Men nerd er ikke noe du bare slutter å være. Du har det i blodet. En gang nerd, alltid nerd.

Nerds FTW! 🙂

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)