Supergode sjokoladeboller

Risboller. Ristopper. Sjokoladeboller. De har sikkert andre navn også. Uansett – det smaker knallgodt. Ingen jul uten! 

Det tar deg maksimalt en time å lage én porsjon (ca 15-20 stykk). Er du rask bruker du en halvtime. Jeg anbefaler sterkt å lage to porsjoner (det er bare å doble oppskriften) når du først er i gang – for disse godsakene får fort ben å stå på 🙂

Sjokoladeboller - nam-nam!
Sjokoladeboller – nam-nam!

Du trenger (til 1 porsjon):

1 egg
2 sp sukker
1/2 pk delfiafett
1 plate kokesjokolade (helst mørk, evt. blanding av lys og mørk. Bruk gjerne Freia Dronning)
4 sp melis
4 sp kaffe (gjerne litt sterk)
1 sp kakaopulver
Puffet ris (ca 100 g)

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis (5-10 minutter med mikser).
  2. Smelt delfiafettet i en kjele. Sett til side for avkjøling.
  3. Smelt sjokoladen sammen med kaffen i en tykkbunnet kjele – forsiktig på svært lav varme. Eventuelt bruk vannbad.
  4. Rør inn melis og kakaopulver i den smeltede sjokoladen.
  5. Bland vekselvis eggedosis og delfiafett opp i sjokoladeblandingen.
  6. Rør inn puffet ris.
  7. Plasser passe størrelser på et stekebrett med bakepapir og sett kaldt. Bruk gjerne teskje og vanlig skje for å plassere og forme sjokoladebollene .
  8. Sett de til kjøling, helst et litt kaldt sted. Trenger ikke å være kjøleskapskaldt.
  9. Pakk inn bollene i plast for lagring, slik at de holder seg ferske lenger. Oppbevares best litt kjølig.

NYT! 🙂

(og husk å ta en trimtur eller to 😉

Smake noe annet? Prøv også ut oppskriften på Pappas gode mandelflarn.

Share

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tech og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tech er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malekoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)