Skyvedører montert!

Neielfa_trend_montert, jeg skal ikke si at jeg er voldsomt mye over snittet interessert i klær, men jeg innrømmer glatt å være over snittet interessert i orden i sysakene.

Etter oppussing av soverommet for et par år siden har garderobeløsningen vært veldig halvhjertet. Et par Ikea-kommoder av typen Malm, tre frittstående kurvstativer og noen knagger hist og pist har gjort nytten, men bare så vidt.

Både (eller skal vi si ikke minst!) fruen og meg selv har lenge planlagt å gjøre noe med klesoppbevaringen, men det var ikke før Coop Obs kjørte 40 % rabatt på alt fra Elfa at vi slo til.

Tre stykk Elfa Trend-dører, hver på en meter, med sølv omramming og speil, kom på ganske nøyaktig 5500 kroner – levering inkludert. Leveringstiden var fire uker.

I og med at maksimal høyde på disse Elfa-dørene var 250 cm, måtte jeg fore ned litt fra taket før montering – takhøyden på soverommet er nemlig 260 cm. Det måtte også bygges en «lettvegg» på den ene siden av garderobeløsningen. Litt fikling på grunn av ikke heeelt rette vegger og gulv over alt ble det, men det gikk seg greit til.

Monteringen av selve skyvedørene er en grei affære. Skru opp takskinnen – MEN OBS: Pass på å ha nok dybde dersom du skal bruke kurver. Det må være MINIMUM 65 cm fra ytterkant av takskinne til bakvegg.

Pass på at dører er i lodd og vater i alle retninger, og skru fast eller eventuelt tape fast, gulvskinne. Det er også omtrent så langt jeg har kommet nå i helga. Det gjenstår mye finpussing, listing og selvsagt maling – og dessuten det meste av det innvendige.

Elfa-dørene synes jeg virker å ha så som så kvalitet. De er nokså «slingrete» – altså ikke verdens stiveste – og kunne gjerne rullet enda lettere. Men det er jo ganske rimelige saker, så alt i alt lever de vel opp til forventningene sånn sett. Jeg har tidligere montert noen skyvedører fra Rival, og de synes jeg virket merkbart mer solide, men så var de også en hel del dyrere.

Blir bra å få på plass dette her. Så venter nye prosjekter! Ellers kanskje vi skal ta det rolig et par uker. Me får nå sjå! 🙂

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)