Skriveglede – slik finner jeg den

Skrivegleden kommer, skrivegleden går. Her er noen av mine beste grunner til å ta tastaturet fatt!

Jeg har alltid likt å skrive. Helt fra de første skolestilene. Det å lage små historier.  Det å bruke fantasien. Sette meg inn i situasjoner, gjenoppleve minner og formidle tanker og kunnskap til andre.

Men selve gleden – eller rettere sagt kapasiteten – til å skrive, har variert med årene. I perioder har livnært meg av å skrive, gjennom roller som journalist og redaktør. Da har naturligvis skrivingen tatt mye av døgnet.

I perioder av livet har jobb, familie og andre sysler ført til redusert kapasitet på skrivefronten. Skrivegleden har dermed gått litt i stå. I disse periodene har jeg merket savnet, men rett og slett ikke hatt overskudd til å hive meg over tastaturet.

Et bedre liv
Noen formell journalist- eller skribentutdanning har jeg ikke, men det har ikke hindret meg fra å blogge eller være med-gründer av en nettavis, nå kjent som Tek.no. Som vi sa da vi bygget Hardware.no på slutten av 1990-tallet: «Vi liker å være litt «Mor Theresa» for folk!

Det er noe av det jeg liker aller best ved å skrive – hjelpe andre til å få et enklere, mer spennende, ja rett og slett et bedre liv!

Så er det er noe med å formulere seg skriftlig i en flyktig verden. Det å lage en liten  historie, det å dele noe, gi noen kunnskap eller erfaring. Noe varig. Noe som blir der ute. Man etterlater noe etter seg. Til forskjell fra det flyktige på Snap eller TikTok. Jeg finner fortsatt mange av mine artikler fra Hardware.no/Tek.no på nett. Tanken på at innholdet lever videre er fin!

Skape dialog
Videre er det dette med tilbakemeldinger. Selvsagt er det hyggeligst med ros, men også å høre fra noen som er uenig. Det å få frem ulike perspektiver. For meg har dialogen rundt det å skrive vært viktig. Høre andres meninger, stemmer og erfaringer basert på det jeg har formidlet. Inspirere og motivere andre!

Gjennom skriving har jeg kommet i kontakt med mange fine og interessante folk, enten enten det er via bloggen min eller i andre kanaler, som LinkedIn og Twitter.

Bloggen har også gitt meg noen oppdrag, og betalte sådanne, for eksempel i form av foredrag. Den har også gitt meg noen inntekter fra Google Ads (vi snakker bare noen få tusenlapper over mange år), men også en og annen duppeditt.

Mange har motivert og inspirert meg til å skrive opp gjennom årene. En stor takk rettes skriveguru Ove Dalen – som senest inspirerte meg på nytt med «Skriv godt, bli forstått»! Mister Dalen har gitt meg mange fantastiske tips og råd, ikke minst det å fatte seg i korthet. Det er vanskeligere å skrive kort enn langt!

Godt nok
– Du har en skarp penn, Håvard, har flere sagt til meg. Det er fint å høre. Jeg liker å levere fra meg tekster av god kvalitet, enten det er en liten e-post, en rapport eller et blogginnlegg. Samtidig er det lite tid til å skrive perfekt. Jeg legger min ære i å skrive raskt og effektivt. Godt nok. Kort nok 🙂

Det er med skriving som med alt annet – det må holdes ved like. Mye av «vedlikeholdet» gjør jeg for min del gjennom å forfatte e-poster og andre korte meldinger, enten vi snakker Teams, Twitter eller andre kanaler. Men også fra tid til annen gjennom denne bloggen her.

Jeg drømmer om…
Blogg og sosiale medier til tross – jeg drømmer om å skrive en bok. Eller rettere sagt bøker. Ta fatt på et litt mer seriøst skriveprosjekt. I første omgang fagprosa, så får vi se hva veien bringer videre. Kanskje jeg brygger på en fartsfylt sci-fi-thriller? Bokdrømmen skal iallfall bli til virkelighet en dag.

Nå har jeg sagt det høyt – og det er det ikke rent lite motivasjon i. Skriveglede, here I come! 😃

(Toppbilde: Cottonbro Studio / Pexels)

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)