Redningen for Windows 7?

Få igjen den gamle startmenyen i Windows 7

Ja, jeg innrømmer glatt å ha tilbrakt en større mengde antall timer med Windows XP opp gjennom årene. Og ja –  det er ingen tvil om at jeg har tilagt meg mine vaner og uvaner.

Men jeg mener å ha et åpent sinn, og jeg prøvde faktisk å emigrere over på Windows Vista i sin tid. Jeg tror jeg holdt ut i sånn ca 7 timer.

Jeg har nå gitt Windows 7 en real sjanse. Og førsteinntrykket var jo langt bedre enn horrible Vista. Men så begynte et par småting å dukke opp…

  1. Hvor er den klassiske startmenyen? Skal jeg tvinges til å bruke de nye fancy-svancy greiene der? Uaktuelt.
  2. Neeei – hva har dere gjort med statusbaren? Skal jeg ikke lenger få se hvor mye ledig kapasitet det er på disken og hvor mye kapasitet filene i den aktuelle katalogen opptar? Hva er greia? Hvorfor? Uaktuelt.

Disse to manglene ville trolig gjort at jeg aldri kunne ha kastet ut Windows XP – hvis det ikke var at jeg kom over programmet «Classic Shell». Her er utviklernes egne ord:

Classic Shell is a collection of features that were available in older versions of Windows but not anymore. It brings back the classic start menu that Windows 7 doesn’t support, adds a toolbar for Windows Explorer in Vista and Windows 7 like the one in Windows XP and adds couple more smaller features.

Takket være dette programmet, som bl.a. løser begge problemene mine, så har jeg gitt Windows 7 en ny sjanse – på sekundær-PC-en riktignok.

Er jeg sær? Ja, trolig. Men det har jeg full rett til! 🙂

Og jeg er langt fra alene.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)