Facebook-meldingen som lar seg redigere

Facebook har merkelig nok ingen mulighet for å redigere meldinger etter at de er publisert. Eller jo, vent litt…!

 

Du har allerede postet et innlegg på Facebook – og ser i etterkant at det inneholder en kjedelig trykkleif. Selvsagt har innlegget fått masse kommentarer og likes. Det vil være kjedelig å slette innlegget for så å poste innlegget på nytt.

Utrolig nok støtter ikke Facebook i utgangspunktet redigering av meldinger, slik f.eks. Google+ gjør. Når du først har postet en melding, blir den slik – med mindre du sletter den og poster på nytt – men da mister du altså eventuelle kommentarer og likes meldingen måtte ha fått i mellomtiden.

Redningen
Det finnes heldigvis en godt skjult redning, men den betinger at du har postet meldingen som et bilde med kommentar. DA kan du nemlig redigere teksten. Klikk inn på tidspunktet for når meldingen ble postet, og deretter «edit». VOILA!

Dermed har du (enda) en god grunn til å publisere veggmeldinger på Facebook som bilder med kommentarer. 403×403 piksler store bilder forresten.

Altså: Bilder som engasjerer. Og bildetekster som lar seg redigere. To fluer! 🙂

(Kilde: Tod Maffin)

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)