Meta Quest 2: Appene du bør prøve

Ok, så du har fått dine første VR-briller – og er så heldig at de er av typen Meta (Oculus) Quest 2. Hvor starter du? Hvilke spill og apper bør du prøve?

Det er liten vil om at Meta (tidligere Oculus) Quest 2 er verdens mest populære VR-brille. Rundt 10 millioner enheter ble solgt i 2021. Meta (altså morselskapet til Facebook) satser stort på VR- og AR-teknologi, og det utgis nå en hel haug av spill og applikasjoner til Quest-plattformen hver uke.

Men hvor starter du? Denne listen er ment for å hjelpe deg til å komme i gang med å teste ut brillene dine. Dette er mine personlige anbefalinger og preferanser, og det er FULLT lovlig å være uenig. Bruk gjerne kommentarfeltet nederst til å komme med dine tips 🙂

⛔ FØR du installerer noe som helst annet – last ned og gjennomgå  «First Steps for Quest 2». Et helt supert opplæringsprogram som gjør deg kjent med mulighetene. Så, over til listen:

Quest 2  – anbefalte apper og spill (oppdatert 29.1.2022)

SPILL :

 • Beat Saber – et legendarisk musikkspill, faktisk verdens mestselgende VR-spill, som også gir deg en treningseffekt, særlig om du prøver deg på litt tøffere nivåer 🙂 Passer for alle aldre! Selve grunnversjonen av spillet koster 29,99 dollar, og du kan kjøpe ulike tilleggspakker med musikk.
 • Superhot VR – en slags blanding mellom 3D-shooter og strategi, passe tempo, ikke helt som noe annet du har spilt. Ikke for de aller minste barna (12+). Fullversjonen koster 24,99 dollar.
 • Job Simulator – prøv deg i ulike jobber, som gourmet-kokk eller bilmekaniker. Morsomt for folk i alle aldre! Prisen er 19,99 dollar.
 • Space Pirate Trainer DX – nostalgi-trip tilbake til 80-tallet (for dem av oss som var i virke da), hvor du skal slåss mot horder av ulike droider. Finnes også i en ny Arena-variant som gir et glimt av fremtidens VR-spill (du trenger god plass!). Spillet koster 24,99 dollar i skrivende stund.
 • Racket Fury – knakende bra bordtennis-simulator! Spill mot datamaskinen eller folk fra hele verden. Imponerende fysikkmotor med høy grad av realisme. Spillet koster 19,99 dollar.
 • Tea for God – utrolig nyskapende eksperimentelt VR-spill med ubegrensede labyrinter å bevege seg i. Tilgjengelig via såkalt «App Lab», som betyr at appen ikke er helt ferdig utviklet enda.
 • Fujii – utforsk en spennende hagelignende verden i dette nesten meditative spillet, eller opplevelsen. For barn og voksne i alle aldre! Spillet koster 14,99 dollar.

SOSIALT / SAMHANDLING:

 • Horizon Workrooms – Lei av Teams-møter? I Facebooks (unnskyld, Metas) egen samhandlingsapp kan du kjøre jobbmøter og andre møter i form av 3D-avatarer. Fortsatt i beta-versjon, men utviklingen går raskt. Gratis!
 • Altspace VR – konferanser, konserter, mingling, meetups og en drøss av andre sosiale aktiviteter finner du her! Appen er så spennende at Microsoft like godt kjøpte hele greia for noen år tilbake. Gratis!

ANDRE OPPLEVELSER & TIPS: 

 • Ricky’s Plank Experience – Vil du kjenne litt på kraften i VR? Da er denne simulatoren noe å satse på. Tips: Prøv med en ekte planke! Tør du å hoppe? Vær forsiktig og ha gjerne med deg noen som passer på når du tester denne høytsvevende opplevelsen 😎 Prisen er 14,99 dollar.
 • Travelling While Black –  pris-nominert VR-fortelling som gir et hint av kraften til VR brukt innen historiefortelling. Umulig å ikke sitte klistret til brillene de ca 20 minuttene dette varer! Anbefaler å laste ned innholdet på forhånd. Gratis.
 • The Key – en annen gratis VR-opplevelse som viser potensialet for VR innen historiefortelling. Nyskapende og tankevekkende. Varighet ca 20 minutter.
 • Netflix – helt oppligatorisk å teste ut Netflix-appen til Oculus-brillene. Se filmer og serier på en 250 tommers «skjerm»! Gratis, om du har Netflix-abonnement vel å merke.
 • Youtube VR – et must å sjekke ut alt VR-innholdet på Youtube! Det ligger veldig mye gratisinnhold der ute, for eksempel ulike 360-graders reiseskildringer fra verden over. Appen er gratis.
 • Mondly – Språkopplæring i VR! Språk læres best når du oppholder deg i landet der språket snakkes. Reis til Frankrike eller andre land og praktiser språket med denne appen! Prisen er 9,99 dollar.
 • Tilt Brush – hvor kult er det ikke å tegne i 3D? Vandre rundt inne i ditt eget kunstverk? Her er det bare å sette i gang med kreativiteten! Kunstverkene dine kan deles med andre og du kan se hva andre lager. Appen eies av Google og koster deg 19,99 dollar. Alternativt kan du prøve Multibrush, som er et gratis-alternativ med mye av den samme funksjonaliteten.
 • «Cast» VR-bildet til en skjerm: Skaff deg en Google Chromecast (eller en TV med dette innbygget), så kan du enkelt «caste» bildene fra VR-brillene til storskjermen! Morsomt for andre å følge med når du spiller Beat Saber for eksempel.

Så hyggelig at du leste helt hit da! Du er hjertelig velkommen til å dele dine egne tips i kommentarfeltet under her – eller spør meg om du lurer på noe! 😎

Les også

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)