PC i en plugg

Marvell er best kjent for sine nettverksprodukter. Nå lanserer selskapet en spennende nyvinning – SheevaPlug – som er en sammensmelting mellom en PC og en nettverksadapter.

Boksen måler bare 11 x 7 x 5 cm, men innholder likevel en prosessor på 1,2 GHz og 1 GiB minne. Av tilkoblingsmuligheter finnes Gigabit nettverk og USB 2.0.

Marvell SheevaPlug

Et av poengene med boksen er å slippe behov for å la PC-en stå på døgnet rundt. Du kobler dine eksterne harddisker rett i pluggen, og får alltid tilgang til filene dine. Energiforbruket sies å være en tidel av en typisk PC.

Produktet er allerede i salg i USA til 99 dollar. Da får du også med utviklings-kit for å lage programvare til boksen. Programvaren bygger selvsagt på Linux-basert fri programvare.

Når den kommer til Norge og hva prisen blir vites foreløpig ikke. Det blir uansett spennende å se hva de første testene sier.

Les mer hos Marvell.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)