Octavia 1,4 TSI imponerer!

Jakten på en ny familiebil til maks 300 000 kroner fortsetter. I dag har jeg endelig fått prøvd Skoda Octavia med den særs spennende 1,4 TSI-motoren. I Octavia yter den 200 NM og 122 HK takket være turbomatingen. Og jaggu imponerer den!

Du kan nesten ikke høre motoren når du starten bilen. Lydnivået under kjøring på normale turtall er også svært lavt. Den går rett og slett ultrastille. Bunndraget er bra, du har fullt moment alt ved 1500 RPM, men jeg merker jo godt at det mangler 120 NM som jeg er vant til fra V50-en. Men Octaviaen har langt større register å spille på – og klager ikke på både 4 og 5000 omdreininger. Den er kjapp til å svare på gasspedalen og virker kvikk og fin i alle situasjoner.

Jeg har imidlertid ikke testet med fullastet bil. Spørsmålet er om jeg gidder. For dette virker så imponerende at det nesten er for godt til å være sant.

Materialkvaliteten innvendig er absolutt godkjent – etter min mening klart bedre enn f.eks. Fords plastic fantastic-verden. Til 300 000 får jeg en modell som er spekket nøyaktig etter mine ønsker, med «sportsinteriør», skinn på ratt og gir, cruise, tosidig klima, Xenon, hengerfeste, mørktonede bakruter, «hundegitter», ryggesensor (for kona!) og 6-trinns kasse. For å nevne noe.

Og viktigst av alt: Barnevogna passer i bagasjen – på langs! Leveringstid er forresten 2 måneder. Og da får jeg en 2010-modell!

Det spørs om dette ikke er avgjort nå… skjønt, HELT sikker er jeg ikke.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)

Bil