Nye utfordringer venter meg

Foto: sxc.hu

Nytt år og nye muligheter som det så fint heter.  For min egen del blir det iallfall nye utfordringer på jobbfronten i 2010. Etter å ha vært i ulike roller tilknyttet Hardware.no og Hardware-/Tek.no-nettverket siden januar 1999, er det nå klart at jeg forlater denne sfæren.

Jeg har takket ja til en stilling som informasjons- og kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Energi – Innlandets største industriselskap og en av Norges største energiprodusenter med ca 1000 ansatte.

Det føles rart å forlate «Hardware», men samtidig synes jeg det virker veldig forlokkende å ta fatt på noe helt nytt. Jeg har ikke lenger DEN enorme interesse for data-hardware og relatert teknologi. Noe av nerden i meg har nok forsvunnet underveis,  selv om jeg fortsatt har langt over snittet interesse for dingser og teknologi.

Jammen har det vært litt av en reise med Hardware. Fra mørke gutterom på slutten av 90-tallet, til tipp-topp moderne lokaler midt i hjertet av Oslo – i Akersgata.  Det er lett å si at «alt var bedre før», men det er klart det var spesielt moro når vi som amatører begynte å vokse og de store medieselskapene banket på døra. Det har vært utrolig lærerikt å være en del av hele denne prosessen, fra de tidlige gründer-årene til den langt mer proffe tilværelsen under eierskap av Edda Media.

Jeg har dypt takknemlig for å ha fått være med på dette eventyret, som ikke hadde vært mulig uten alle de dyktige folkene som har bidratt opp gjennom årene – lønnet eller ulønnet. Det finnes så utrolig mange flinke folk i Norge – og dugnadsånden er enorm dersom det legges til rette for det.  Aldri glem å ta vare på ildsjelene!

I Eidsiva vil det fortsatt dreie seg mye om teknologi – det blir mange ulike områder å sette seg inn i. Bioenergi, vannkraft, el-biler og fiber/bredbånd er noen av områdene Eidsiva fokuserer på, i tillegg til alt som omhandler den tradisjonelle driften av strømnettet. Det er en stor, solid og samtidig innovativ bedrift, som virker å satse seriøst på sine medarbeidere. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk av Eidsiva så langt og gleder meg masse til å ta fatt på jobben.

Jeg har min siste arbeidsdag i dagens rolle som innleid fagredaktør ved Audiovisuelt.no den 14. mars. Det er fortsatt mye som skal gjøres før jeg forlater den posten, så det blir definitivt ikke snakk om noen latmannstilværelse i tiden fremover. Det blir business as usual til siste arbeidsdag.

Godt nytt år og lykke til med egne utfordringer! 🙂

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)