NRK setter opp Torrent-tracker

aAlltid aktuelle NRK Beta er på banen på et nytt og genialt tiltak. Etter å ha testet ut Torrent-teknologien har NRK konkludert med at teknologien er svært godt egnet for distribusjon av store filer – som f.eks. TV-serier.

Nå har NRK satt opp sin egen Torrent-tracker, og lagt ut siste sesong av serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Dessverre er ikke serien tilgjengelig i HD-kvalitet, da den kun ble produsert i SD.

Et meget bra tiltak av NRK – og vi venter i spenning på hva mer som blir tilgjengelig via NRKs Torrent.

For å laste ned filer via Torrent trenger du et eget lite program, f.eks. uTorrent.

Les mer hos NRK.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)