Noen følger med – pumpa har fått tak

La gå at varmepumpetak kanskje ikke er verdens mest spennende tema, men det skjuler seg et litt mer spennende budskap under her.

Varmepumpa har fått tak på seg (PS: Rørene til den gamle oljefyren skal fjernes - den er faset ut 🙂

For noen dager siden fikk jeg altså installert en varmepumpe. I den lille omtalen min skrev jeg om at neste skritt var å bygge et beskyttende tak over utedelen av pumpa. Det anbefales fra flere hold – bl.a. for å hindre at store mengder snø samler seg på den, noe som kan hindre normal drift. Dessuten beskytter et tak selvsagt mot vær og vind, selv om pumpene i utgangspunktet skal tåle slikt.

Jeg vurderte først et type varmepumpehus, men montøren min mente dette ikke var nødvendig. Et slikt hus er egentlig bare et poeng om man ønsker å skjule utedelen mest mulig, og det kan også muligens hindre luftilførselen i noen grad. I mitt tilfelle er utedelen plassert på et sted som ikke er til noen sjeanse for noen egentlig. Så tak ble besluttet.

En hyggelig henvendelse
Dagen etter den nevne bloggposten min om pumpa, mottok jeg en overraskende e-post. Den kom fra importøren av Mitsubishi-pumpene, Miba, som takket meg for gode innspill om produktet, som de skulle formidle videre til produsenten. De lurte også på om de kunne lenke til innlegget mitt fra Facebook-kontoen sin – noe som selvsagt var helt i orden – men det er uansett hyggelig at folk spør. Som takk for innspill og hjelp ville de sende meg et tak til varmepumpen – helt vederlagsfritt.

Det viser noe jeg har vært inne på tidligere – nemlig at stadig flere bedrifter følger med på praten i nye mediekanaler. Og det er knallbra! Alle som overvåker varepraten på denne måten har etter min mening en stor fordel. Og tiltak som det Mitsubishi-importøren driver med her er veldig smart merkevarebygging og markedsføring. De har forstått mye. Det skal mye til om jeg nå ikke blir en god ambassadør, så lenge produktet ellers holder hva det lover.

Tilbake til taket
Som bildet over viser er dette taket nå altså på plass. Og det ser så langt ut til å funke bra – uten at det har blitt satt på de helt store prøvene enda. Det fulgte ikke med noen monteringsanvisning eller skruer i mitt tilfelle, men dette er jo såpass enkelt å få på plass at det strengt tatt ikke er nødvendig. Vi snakker fire deler lissom. Noen skruer, vater og drill og det hele var unnagjort på et kvarter.

Jeg kommer nok til å male taket i samme farge som huset etter hvert, og kanskje også legge på noe takpapp e.l., men lar det nok stå slik over vinteren. Vi snakker jo trykkimpregnerte materialer her, og de skal man jo helst ikke male sånn umiddelbart heller.

Så var det veden da. Ut og stable! 🙂

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)