Når ferie ikke blir ferie

Late uker i ferien... eller?
Blir dette realitetene? (det gjør det neppe, all den tid vi ikke har planer om å dra til Hellas eller andre steder hvor vannet er turkis) Bilde: stock.exhng

Ferien nærmer seg med stormskritt. Jeg gleder meg selvsagt masse til fire uker med «late dager», men spørsmålet er om de blir så veldig late.

Til tross for en haug av gjennomførte oppussingsprosjekter, gjenstår nemlig vanvittig mye. Topplisten min inkluderer for tiden:

  • Oppdeling av kontor: Med den hensikt å skaffe oss et gjesterom, sette inn to nye dører og et par lettvegger.
  • Nytt tak på lekestue (det gamle er råttent)
  • Riving av uthus (snekkern skal fikse nytt til høsten)
  • Bygging av garderobeløsning m/skyvedører på «master bedroom»
  • Pussing av gammel murvegg på kjøkken
  • Maling av vinduer og lister på kontor/gjesterom
  • Vasking av hus utvendig
  • Maling av hus utvendig (!)
  • Oppussing/maling av tilbygg til uthus
  • Legging av belegningsstein over hele fjøla (har grus pr i dag)

Det er klart alt dette ikke kan fikses på en sommer. Neppe heller på ett år. Jobb, familie tar naturligvis mye av «skylda», men jeg vil naturligvis ikke ha vært noen av delene foruten. Dessuten er det et uomtvistelig faktum at snekkere tar seg betalt og at byggevarer ikke er gratis – selv ikke på Byggmax.

Ingen av prosjektene har noen umiddelbar bråhast. De bare ligger der i bakgrunnen og ulmer. Noen av dem vokser seg sågar «større» – f.eks. malingsprosjektet, som jo blir mer kritisk for hvert år som går. Kanskje skulle jeg bare sette bort jobben til noen. Mon tro hva det ville koste å få malt hele huset utvendig?

Men sånn er det vel å være huseier. Du blir aldri helt ferdig. Det kryr av små og store prosjekter som ikke haster, men som BØR gjennomføres på et tidspunkt. Det er jeg vel i ferd med å innse.

Jeg håper bare for Guds skyld jeg klarer å innse det i år.

Og helst FØR ferien starter.

God ferie! 🙂

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)