Nam nam sushisalat

Du har helt sikkert som meg og cirka halve Norge sånn passe rimelig dilla på sushi. Så hvorfor ikke mekke det selv? En sushisalat er minst like digg som sushien fra favoritt-take-awayen på hjørnet!

Du trenger:

  • Salmalaks eller annen rå, fet fisk (beregn ca 100-150 gram pr person)
  • Sushi-ris (250 gram gir nok til 4 personer)
  • Avocado (1 stk holder til 4 personer)
  • Et par vårløk
  • Sesamfrø
  • Soyasaus
  • Sushieddik (Sushi Su) *
  • Evt. wasabi

Sånn gjør du:

  • Start med risen, følg anvisning på pakken. Risen må typisk bløtlegges i 20 minutter før den kokes i på svak varme med lokk til vannet er vekk (ca 10 minutter). Så skal den stå uten varme og avkjøles til litt over romtemperatur (ca 10 min). Bland så inn 3-4 spisesjeer sushieddik, og risen er klar.
  • Kutt opp vårøk og avocado
  • Del opp fisken
  • Legg risen i bunn på et fat eller en bolle og fordel grønnsaker og fisk over. Dryss over sesamfrø til slutt.

Nytes med soyasaus og eventuelt wasabi. Får du tak i syltet ingefær også er det berre lækkert!

*) Får du ikke kjøpt ferdigblandet sushieddik kan du lage selv. Varm da opp 2-3 spiseskjeer sukker med 2-3 spiseskjeer riseddik, til sukkeret er oppløst. Dryss over litt salt. Bland sammen, avkjøl, og du har Sushi Su som er klar til å smaksette risen.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har 25 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet teknologi (tek), medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, klyngeleder og teknologi-direktør. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er ansatt i den offensive medie- og teknologiselskapet Kilde (KildeGruppen AS) hvor jeg har ansvar for området "teknologi og data", og fungerer også som prosjektleder for et nyskapende rekrutterings- og profileringsprosjekt, "T10". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det ofte joggesko som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-) (Foto: Kilde / Trond Lillebo)