MINITEST: Saucony Fastwitch 9

Rask og lett sko, lover Saucony. Det stemmer, men for meg ble disse en nedtur.

Fra tid til annen tester jeg andre joggesko enn favoritten min, Asics Gel DS-Trainer. Uansett hva jeg prøver vender jeg alltid tilbake til disse, som hver år kommer i en oppdatert versjon (ja, jeg forlot Asics en periode, men vendte tilbake…).

Saucony Fastwitch 9 markedsføres som en lett sko for konkurranse og raske intervalløkter – «aggressiv og lettløpt».

Etter et par raske løpeturer med Saucony Fastwitch 9 er det klart at DS-Trainer fortsatt forblir favoritten.

Superlette, men…

Saucony Fastwitch er en enda lettere sko enn DS-Trainer (174 gram vs 230 gram), noe som kun så vidt merkes i praksis. Ellers er oppgitt drop på 4 mm, mot 8 mm på DS-Trainer.

For min del sitter ikke skoen skikkelig på hælen. Det glipper litt der bak, tross stram snøring med «maraton-knuten» (lockdown loop). Skoene blir dessuten så smale bak, at de føles litt ustabile.

Dempingen virker kurant og skoene har god kontakt med underlaget, men føles smale og trange selv i størrelse 46.  Trolig burde jeg gått opp enda en halv størrelse – som tyder på at skoene er svært små i størrelse (jeg har aldri før beveget meg over størrelse 46 i joggesko).

Skoene føles billige og enkle og virker å ha mye dårligere byggekvalitet enn nevnte Asics Gel DS-Trainer, selv om jeg foreløpig ikke har fått testet holdbarheten i praksis. Selvsagt kanskje, siden kompromisser må tas om vekten skal holdes såpass lav.

Konklusjon

Saucony Fastwitch 9 ble dessverre en nedtur for min del. Den største ulempen er et smalt hælparti som føles ustabilt og med antydninger til «kipping». Kontakten med underlaget er godt, spesielt på forfoten, men en generell «billig» og enkel følelse trekker ned.

Prøv gjerne Fastwitch 9 om du er på jakt etter noe lett til raske turer, men her i gården havner disse skoene i reserveskapet.

Les også

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)