Minitest: Mizuno Wave Rider 19

Jeg har en stund lett etter erstattere til mine gamle travere, Asics Gel Nimbus. Desverre blir det ikke Wave Rider 19 fra Mizuno.

Etter å ha blitt svært skuffet over siste generasjon Gel Nimbus (nr 17), og ikke mottatt noe respons fra Ascis,  har jeg vært på søken. Søken etter et par nye turkamerater til føttene.

Mizuno er et merke jeg aldri før har testet ut. Etter å ha studert diverse tester og anbefalinger, kom jeg frem til at Wave Rider 19 burde passe føttene mine bra.

Jeg lot meg lokke av  helgekupp på et par Wave Rider 19 Osaka på XXL.no. Til 799 kroner kunne vel ikke dette være noe bomkjøp?

Det aller første førsteinntrykket
Ved «unboxingen» (finnes et norsk ord?) av skoene var førsteinntrykket at skoene virket litt billige. Kunne disse virkelig koste over 1500 kroner normalt da? Ellers tøff look med fargesprakende såler.

Wave Rider 19
Mizuno Wave Rider 19 Osaka : Fargerikt fellesskap

En kjapp test på foten avslørte svært god plass foran på foten. Skoene er rett og slett ekstremt brede, og mye bredere enn Nimbus-serien.

Jeg fikk heller ikke helen på foten skikkelig inntil bakenden av skoen. Rett og slett ikke helmatch på passform. Dette kunne og burde jeg nok avklart før jeg handlet – f.eks. ved  å teste skoene i butikk.

Ellers merket jeg meg at skoene har tidenes lengste snører. Hva som er vitsen må så psykt lange snører kan jeg ikke forstå.

I bruk
Nok teori, la oss ta skoene ut på tur! Søndag formiddag betyr en litt rolig og lengre tur. For meg betyr det gjerne 13-20 km i snittfart rundt 5 min/km. Dagens testtur ble på 15.45 km og 4.43 min/km. Underlag mest grus, men også litt asfalt. Tidvis glatte og litt gjørmete skogsstier, etter et skikkelig regnskyll natten før.

Etter bare noen få meter på asfalt merket jeg at disse skoene er langt stivere og noe mindre dempet enn Gel Nimbus. De er også «hardere» på undersiden – dvs. sålen er av litt stivere gummi. De gir en mer «klikke-aktig» lyd enn Gel Nimbus på asfalt, og jeg aner at de dermed også gir litt dårligere «veggrep».

Trykk for større bilder:

Men verst er i grunn den svært brede forfoten på skoen. Du føler nesten av føttene svømmer rundt i alt for mye plass. I tillegg sitter ikke helen på foten min skikkelig inntil skoen. Det er mulig jeg burde hatt et halvt skonummer mindre (jeg bruker normalt str 45), men da frykter jeg at de ville blitt for korte foran. De sitter nemlig fint i lengden ellers.

Oppsummering
Joda, jeg kom meg gjennom turen på drøye 15 km uten varige mén, men noen topp opplevelse ble dette ikke. Til det var skoene for romslige foran, hadde for dårlig passform på helpartiet og føltes for harde og lite dempet i bruk. Dette blir ikke mine faste løpekamerater fremover. Jakten på Nimbus-erstatteren fortsetter.

Les også

 

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)