Minitest: Asics Gel-FujiSetsu 3 G-TX

Så har jeg gjort det: Anskaffet mine første joggesko med pigger! Asics Gel-FujiSetsu 3 G-TX er tatt med på første tur og her er mitt inntrykk!

Jeg har vært helårsløper i mange år. Uansett vær og føre er det balsam å komme seg ut. Sånn sett har jeg vært gjennom mange knall og fall på glatt vinterføre. Noen blåmerker og smeller har det blitt, men aldri noen varige mén (tror jeg) 🙂

– Hæææh, løper du uten pigger, har jeg blitt konfrontert med i mange år. Joda, det har gått fint å løpe med joggesko med myk og litt grov gummi under, slik som DS Trainer som jeg har foretrukket lenge, en lettvektssko, men likevel stabil, med god komfort og nydelig grep.

Dog har jeg tenkt på å skaffe meg piggsko lenge. Det har med komfort å gjøre, det å kunne slappe av godt mens jeg løper, kunne gasse på litt når jeg vil, og kanskje  mest av alt ikke frykte knall og fall med stadig større sjanse for skader, etter hvert som årene går.

På en løpetur nylig hørte jeg på episode av Løpeskopodden, som handlet om nettopp løpesko på vinterføre. Da ble jeg inspirert til å gjøre tanker om til handling (noe som sikkert også er litt av poenget med podkasten 😉

Asics med 14 pigger
Etter å ha kommet over et tilbud (?) hos Løpeshop.no endte jeg opp med et par Asics Gel-FujiSetsu 3 G-TX  til drøye 1400 kr, som visstnok har en veiledende pris på 1900 kr.

Asics-skoene er overraskende lette til å være vintersko med goretex og pigger! Drøyt 300 gram pr sko. De er stive og ganske lave, har god stabilitet, akkurat slik jeg liker det. Oppgitt dropp er 10 mm.

Skoene er forholdsvis små i størrelse, så selv størrelse 46 ble nesten i snaueste laget for min del.  Med tynne løpesokker i merionull (jeg løper i disse nå om vinteren), fungerer det dog bra – også i temperaturer ned mot -15C. Om du foretrekker tykkere sokker bør du kanskje vurdere å gå opp en halv størrelse til i skoene.

14 pigger gjør at grepet blir utrolig bra. Nå har jeg ikke løpt på skikkelig blank is enda, men på snøføre og ganske glatt og kompakt snø og is sitter de som støpt. Skoene er også supergode på skogsstier, og stier med blanding mellom grus, røtter, jord, snø og is.

Verdt å merke seg at skoene nok ikke bør brukes på bar asfalt. Da slites nok pigger kjapt – og dessuten bråker det ganske så mye, om du bryr det om det da.

Oppsummering
Nå er dette mine første piggsko og jeg har lite å sammenligne med, men ut i fra opplevelsen hittil er jeg svært happy med kjøpet av Asics-skoene. De gir en helt annen respons og trygghet enn sko uten pigger. De er stabile, solide, varme, men likevel forholds lette.

Jeg gleder meg til å teste skoene videre utover vinteren – og kommer tilbake med en rapport når våren er her! 🏃‍♂️❄

Les også:

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)