#krevsvar: Når blir «Lyse-saken» offentliggjort?

Hvem skal få vite IP-en din?
Hvem skal få vite IP-en din?

De siste dagene har stadig større deler av medie-Norge engasjert seg i den såkalte «Lyse-saken», som handler om at piratjegere vil vite identiteten til bredbåndskunder hos Lyse Tele – uten å måtte gå via politiet.

Lyse Tele nektet selvsagt, og saken havnet i retten. Det oppsiktsvekkende er at Stavanger tingrett har valgt å hemmeligholde kjennelsen – selv om det riktignok bare er midlertidig.

En av grunnene til hemmligholdelsen skal visstnok være frykt for bevisforspillelse. Det er ikke blitt sagt noe om hvilke bevis som skal sikres, men det er imidlertid svært vanskelig å forstå at en offentliggjøring skulle ha noe å si med tanke på bevisforspillelse.

Dessuten kan det være at saken må gjennom hele rettsapparatet før kjennelsen blir offentliggjort. Det betyr i så fall fortsatt hemmelighold – helt til saken er avgjort.

Denne saken er alt for viktig til at den skal renne ut i sanden. Det er en enkeltsak – ja, men likefullt en prinsippsak som kan skape presedens. Vi gir oss ikke før dommen blir offentliggjort og politikerne kommer på banen for fullt – forhåpentligvis skjer det raskt!

Vis ditt engasjement og følg debatten på #krevsvar.

Les også:

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)