IT-byen Hamar

Du visste kanskje ikke at Hamar har et stadig voksende IT-miljø? Faktum er at en rekke spennende bedrifter innen IT, teknologi og kommunikasjon holder til i mjøsbyen. Og alt tyder på at 2013 blir et spennende år!

SOLEN STÅR OPP OVER HAMAR 3. JULEDAG 2012

På vegne av Hamar og Innlandet er det med stor optimisme jeg ser frem mot 2013. Det skjer så utrolig mye spennende på teknologifronten i dette området av landet, at det nesten er for godt til å være sant. Hør bare her:

Spillmekka
Hamar Game Collective har allerede gjort seg bemerket nasjonalt. Dette spillmiljøet bestående av flere spillselskaper jobber for å fremme Hamar som et spillmekka. Du bør først som sist merke deg bedriftene Krillbite StudioMoondropRoofMoose og Sarepta Studio. DBtv har tidligere besøkt spillutviklerne og det samme har også NRK.

Flere andre spennende og mer etablerte IT-selskaper er også i positiv utvikling i Hamar. Jeg kan nevne Escio, Vangen og Plotz, Innit og Tag Studio – hvor sistnevnte er Gjøvik-basert, men deler lokaler med kommunikasjonshuset Sandbeck i Hamar.

Kommunikasjon og reklame
Og apropos kommunikasjonshusene – eller reklamebyråene – finnes det flere interessante i Hamarregionen. For eksempel Rim, er en del av Hamar Media-konsernet. Så har vi Ferskvann og nevnte Sandbeck, som har sitt utspring på Gjøvik, men er godt etablert i Hamar. Jeg må også trekke frem ildsjelene i Clutch Media,  som særlig skilter med god videokompetanse. Videkompetanse finnes også i bøtter og spann i ikke helt ukjente Fabelaktiv, som i en årrekke har produsert sendingene for Norsk Tipping.

Selv jobber jeg i en av oppstartsbedriftene i Hamar, nemlig SocialCee. Vårt oppdrag er å hjelpe bedrifter og organisasjoner med effektiv og lønnsom kommunikasjon i nye og sosiale medier. På under ett år har vi vokst til åtte medarbeidere, og har etablert kontor i Oslo, i tillegg til Hamar. Vi jobber allerede med en rekke interessante kunder, som RestplassSwecoFlustHøgskolen i HedmarkEidsiva Energi, Elverum Håndball og mange flere. Vi har et partnernettverk med blant andre Gambit, hvor vi utfører oppdrag for kunder som DnB, McDonalds og Mercedes-Benz Norge.

Gründerlivet er tøft, det vet jeg en hel del om, men tro kan som kjent flytte fjell! Og det eneste som gjelder er hardt arbeid – og å ha det moro samtidig! 🙂

Jeg må også trekke frem gode krefter som Hedmark Kunnskapspark og Hamarregionen Utvikling. Uten drahjelp fra disse dedikerte menneskene er det svært lite trolig at Hamar og Innlandet hadde plassert seg på IT-kartet på samme måte som i dag.

Stor aktivitet
Parallelt med oppblomstringen av disse spennende IT- og kommunikasjonsbedrftene foregår det en rivende utvikling i Hamarregionen på andre områder. Det bygges et nytt stort kjøpesenter i byen, det bygges nytt kulturhus, nytt torg, paradegaten gjennom byen rustes opp, det bygges ny og flott svømmehall og Ikea etablerer seg i området – for å nevne noe. Det blåser en veldig positiv vind over regionen.

Moderne kommunikasjon handler om langt mer enn tradisjonell reklame. Utvalget av kommunikasjonskanaler blir stadig større – digitalt, analogt, på web og i sosiale medier. Det handler om å få frem  budskapet sitt effektivt og målrettet. Det handler om å utvikle og utnytte den sosiale kapitalen best mulig. Det krever at ulike fagfelt spiller på lag sammen. Det handler om å kombinere teknologi og kommunikasjon – og om å være kreative samtidig. De som får til akkurat det er morgendagens vinnere – og jeg mener bestemt vi har et godt grunnlag for å skape disse her i Innlandet.

Alt tyder på at 2013 blir et svært spennende år for oss i Hamarregionen og Innlandet generelt. Og veien blir jo stadig kortere til byen.

Godt nytt teknologiår! 🙂

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)