Hvem er Håvard Røste?

Håvard Røste, værsågod!

Foto: Trond Lillebo / Hamar Arbeiderblad

Bak bloggen Roste.no står Håvard Røste, gift tobarnsfar med hus, hage og stasjonsvogn – men ikke bikkje! Jeg har over 20 års erfaring innen medier, kommunikasjon, forretningsutvikling, IT og ledelse. Brenner for alt som er digitalt og bærekraftig, som forenkler hverdagen og skaper verdi!

I løpet av disse årene har jeg hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg vært gründer og involvert i flere bedriftsetableringer. Jeg har med andre ord vært på de fleste sider av bordet – jeg har erfaring med både «børs og katedral».

En tidligere kollega kalte meg en «nerd med antenner». Det kan jeg leve godt med! 🙂 Skal jeg forsøke sette meg selv i en slags bås velger jeg å kalle meg en innholdsutvikler med forretningssans. Med årene har jeg nok blitt mer generalist og mindre nerd – også fått litt sansen for folk – men er fortsatt glødende opptatt av teknologi.

Jeg er utdannet innen systemutvikling (Diplomkandidat/Bachelor fra DPH/NITH) og multimedia (Graduate Diploma in Multimedia fra Auckland University of Technology), men stor fasinasjon for Internett kombinert med utpreget skrivekløe, gjorde at jeg peilet meg kjapt inn mot nettmedier.  Der endte jeg opp som medgründer av Hardware.no, som senere utviklet seg til Hardware/Tek.no-nettverket og ble kjøpt opp av Orkla Media (senere Edda Media og Amedia).

Interessen for ny teknologi er stor og jeg er en informasjonsjunkie av rang. Jeg er godt plantet i den nye mediebransjen og opptatt av de forandringene nettet fører med seg. Er brennende opptatt av å ta i bruk ny teknologi, det være seg i mediebransjen eller samfunnet for øvrig. Men i den senere tid har jeg også blitt mer opptatt av mennesker. Det er utrolig spennende å se hva begeistring og ansvarliggjøring kan gjøre med motivasjonen til folk! Ledelse er et fagfelt jeg de siste årene har funnet stadig mer interessant.

For tiden jobber jeg i  Hamar Media, hvor jeg er så heldig å lede avdelingen «teknologi og data», som innebærer ansvar for produktutvikling på tvers av konsernet, data og analyse, IKT-utvikling og -drift, for å nevne noe. Vi har STORE planer om å bygge fremtidens medieselskap – så ta kontakt da vel om du vil være med på reisen! 🙂

Når jeg ikke jobber med teknologi og data, nye medier eller trakterer familien, er det trolig hammeren eller malekosten som svinges, hageredskapene som er i aksjon eller joggeskoene som slites ut. Ut over det kan det være edle, skotske dråper som behøver besmakning eller håndrullede tobakksprodukter som krever sin oppmerksomhet. I  (sjeldne) ledige stunder kan det også gå hardt ut over tangentene på stakkars Roland.

Kontakt
Du kan kontakte meg på e-post havard@roste.no og telefon 99 60 36 11.

Se også min profil på LinkedIn og følg meg gjerne på Twitter og Instagram.

og Google Buzz her