Hjelp humla til å summe!

Har du enda ikke forstått hvor viktig humlene er for kloden vår? Du BØR bruke to minutter av livet på å lese videre 🙂

snax1
Det summer godt rundt Lavendel og Oregano

De aller fleste blomstervekster trenger hjelp av insekter for å produsere frø og formere seg – såkalt pollinering eller bestøvning. Andre vekster produserer f.eks. større frukt eller bær eller frukt og bær med bedre kvalitet om insektene bidrar. Denne jobben gjøres i stor grad av humler og honningbier.

Det anslås at en tredel av verdens samlede matproduksjon er avhengig av jobben disse insektene gjør med pollineringen. Samtidig ser forskerne at mange slike insektarter minsker drastisk – eller forsvinner helt. Matfatet vårt kan bli kraftig innskrenket.

Humler og bier trenger hjelp – og du kan bidra!

Humler og bier er nemlig avhengige av tilgang på pollen og nektar, noe de får fra blomster, busker og trær – blant annet i din egen hage. Enkelte vekster er ekstra godt likt av humler og bier – slik som Lavendel og Selje. Så sørg for å ha et godt utvalg av disse på plass i hagen din, og du gjør et bidrag for verdens matfat!

Få flere gode tips på Facebook-siden til Summendehager.

Til slutt: Rull deg gjennom summendehager.no.

Helt til slutt – ut og så! 😀

Kilder: BieBlomst, Summende Hager, La Humla Suse

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)