HDTV: Blodpriser og kaos

Hvordan i huleste verden kan Canal Digital komme unna med en pris på 2000 kroner for denne dekoderen?

Den kan neppe koste mange 100-lappene å produsere?

Vent, ikke svar, jeg vet det. De har så godt som 0 – NULL – konkurranse. Jeg må si det gleder meg ENORMT når flere TV-er nå får innebygget DVB-C-tuner (MPEG4) med CAM.

Et eksempel på en slik TV er Samsung LE40A676 eller Sonys nyeste serier, f.eks. KDL-40W4500.

For å få dette til å funke trenger man altså i tillegg til selve LCD-TV-en, en CAM-modul som denne. Man putter kortet i CAM-en og CAM-en i TV-en – og vips – iallfall i teorien.

Det er nemlig ikke helt gitt at dette funker glatt. Man kan oppleve at noen kanaler feiler, lyden ikke alltid virker, osv. Dette er rett og slett ikke godkjent fra offisielt holdt – det vil si Canal Digital.

Jeg tviler heller ikke et sekund på at Canal Digital vil prøve å hindre bruk av andre tunere enn sine «egne», for å melke markedet for mest mulig penger. Det som funker i dag, funker ikke nødvendigvis i morgen.

Kan det være så vanskelig? Kan det være så vanskelig å bli enige om en standard her? Fri oss fra rådyre, eksterne bokser!

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)