Hamarregionen er livskvalitet

Ti minutters gåtur til jobb om morgenen. Idrett og kultur så det monner. By, men også frisk luft, sjø og fjell. Det er livskvalitet det – og det har vi i bøtter og spann her i Innlandet.

Hamar sett ovenfra (Foto: Terje Løchen)
Hamarregionen med Mjøsa i sentrum

Prosjekt Pandora har det blitt døpt – prosjektet som skal utvikle en felles kommunikasjonsplattform for Ringsaker, Hamar, Stange og Løten. Med seg på laget har kommunene fått Geelmuyden Kiese, med blant andre @AndreasWabo og @Meriksen i spissen.

Nå skal salgsargumentene for å bo og drive næring i Hamarregionen opp og frem i lyset. For vi kan vel ikke ha noe av at folk fra Osloområdet og andre deler av landet mener «Hedmarksnytt» treffer hodet på spikeren?

Prosjektgruppen inviterer nå folket i gata til å bidra med sine innspill. Hva er vi meste stolte av i regionen vår? Hva er regionen kjent for og hva trenger vi? Vel, her kommer mitt lille bidrag i saken.

Aller først en innrømmelse: Jeg er inhabil! Familien flyttet til Hamar da jeg var 1 år – og jeg har bodd i byen siden da – kun avbrutt av noen studieår i Oslo og ett år på andre siden av kloden. Jeg er en skikkelig Hamar- og Innlandspatriot. Samtidig glad i å se verden, glad i å være på farten, men uansett hvor jeg har vært – det er alltid så utrolig deilig å komme hjem til Innlandet.

Nok plass
I Innlandet har vi nemlig god plass. Vi trenger sjelden å bekymre oss for å finne en ledig parkeringsplass. Med nok plass slipper vi stort sett å stå i kø, med mindre du absolutt skal kjøre ut av Hamar by en fredag ettermiddag kl 16.02.

Logistikk
Hverdagslogistikken er i det hele tatt en drøm Hamarregionen. Du sykler eller går til de fleste aktiviteter, barnehage og skole inkludert. Og må du bruke bilen kjører du til neste by på et kvarter – enten du skal fra Hamar til Brumunddal, fra Brumunddal til Moelv, eller fra Moelv til Gjøvik.

Barnehageplass er forresten intet problem. Ei heller plass på det lokale fotballaget, turntroppen eller hip-hop-gruppen.

Idrett og kultur
Og apropos idrett – hvilke andre byer på Hamars størrelse kan skilte med et like aktivt idrettsliv? Jeg nevner i fleng: Storhamar Dragons, Ham-kam, Storhamar håndball, Ankerskogen Svømmehall, Vikingskipet og Hamar skiklubb. Med nytt kulturhus på plass i Hamar får også musikk, teater og annen scenekunst et sårt etterlengtet løft.

Det fine folket
Folk som bor i Innlandet er «hel ved». Ekte, oppriktige mennesker, stolte av regionen sin. Jeg opplever at det er lett å knytte relasjoner med folk i Innlandet – at folk er hyggelige, trygge, imøtekommende og åpne. Dette hører jeg også innflyttere si. Vi er neppe det mest høyrøstede og brautende folkeferdet, men gode lyttere skal du ikke kimse av.

Flere godbiter
Er du enda ikke overbevist? Hva om jeg sier at Ikea er i ferd med å etablere seg rett utenfor Hamar, at vi er i ferd med å få på plass 4-felts motorvei hele veien fra Oslo til Hamar, eller at toget får doble spor og 55 minutters reisevei til hovedstaden innen 2024? Jeg tar også med at XXL snart etablerer et gigantisk varehus i Hamar, og at nye CC Stadion er Innlandets største byggeprosjekt siden OL, med kjøpesenter, boliger og næringslokaler.

Det blåser en positiv vind over Innlandet, en vind som dufter av optimisme, muligheter og livskvalitet. Velkommen til Innlandet!

Glem ikke å dele dine egne tanker med Prosjekt Pandora.

 

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)