Gulrotkake som er gørgod

Ingen proff matfotograf: Men kaka er god – jeg lover!

For det første: «Gørgod» betyr omtrent det samme som knallgod, eller særs god, for dere som bor sør-vest for Sinsenkrysset. Jeg fikk det for meg at denne overskriften på gulrotkake måtte inneholde et bokstavrim, og gørgod var det eneste ordet på ‘g’ som jeg i farten syntes var hardtslående nok. Dog kunne jeg kanskje brukt grisegod. Men nok om det.

Jeg anser meg selv for å være ganske ivrig på kjøkkenet – i det minste liker jeg godt å kokkelere litt. Det inkluderer å smelle sammen noe snacks til kaffen i ny og ne.

Denne oppskriften på gulrotkake stammer fra svigers™, og er rett og slett så god at jeg bare må dele den her. Dette er bare sååå vanvittig mye bedre enn de posekakene som finnes og tar ikke så veldig mye lengre tid å lage.

Totalt tidsforbruk inkludert steking anslås til sånn ca 75 minutter, hvor rundt 60 minutter er steketid.

Til selve kaken trenger du:

  • 4 egg
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl hvetemel
  • 2 ts kanel
  • 2 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl olje (nøytral, så styr unna olivenolje, bruk helst rapsolje e.l.)
  • ca 4 revne gulrøtter (evt. 2 gulrøtter + 2 epler)
  • Evt. noen rosiner

Til kremen trenger du:

  • 1 boks Tine kremost naturell
  • 150 gram melis
  • 1 ts vanliljesukker

Slik gjør du:

  1. Sett på ovnen (175 °C).
  2. Pisk egg og sukker til eggedosis (5-10 min i miksmaster på full guffe).
  3. Bland mel, kanel, natron, salt, vaniljesukker og olje i eggedosisen, bruk mikser.
  4. Blant i de revne gulrøttene til slutt (og evt. noen rosiner hvis du vil).
  5. Hell alt over i en rund form, type 24 cm i diameter, husk å smøre litt med olje eller margarin.
  6. Stekes midt i ovnen i ca 1 time. Sjekk kaken underveis, særlig mot slutten av steketiden. Dersom kaken begynner å bli vel mørk på toppen, legg på et bakepapir på toppen av formen.
  7. Kremen lages ved å piske sammen kremost, melis og vaniljesukker (ca 5 minutter med mikser). Du ser når den er ferdig – den er glatt og tyktflytende.
  8. Stikk en gaffel noen ganger i kaka for å lage små hull som kremen kan renne ned i, for en ekstra saftig kake.
  9. Smør på kremen til slutt – og voila!

Har du prøvd å lage den? Hva synes du? Forslag til forbedringer? Har du eventuelt noen andre gode oppskrifter du vil dele – er det fritt frem i kommentarfeltet nedenfor.

Enjoy! 🙂

Share

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tech og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tech er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malekoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)