Genial plug-in for Finn.no

finn_skript
Salgshistorikk på plass på Finn

Du er helt sikkert som meg en ivrig bruker av Finn.no, enten det dreier seg om kjøp og salg av bil, bolig eller annet. Når det gjelder boligbiten, finnes det en fantastisk nyttig utvidelse til nettleseren Firefox – som lar deg seg hva boligen har blitt omsatt for tidligere!

Saken er at alle eiendomstransaksjoner i Norge (unntatt aksje- og borettslag) tilbake til 1989 finnes tilgjengelig og søkbart på nettet. Det krever at du kjenner gårds- og bruksnummer – noe  boligannonsene på Finn oppgir.

Forumbrukeren Kaare_Krakk på Diskusjon.no har tatt tak i dette og laget et genialt skript som automatiserer denne prosessen. Ved hjelp av Greasemonkey, en teknikk som kan endre utseendet til HTML-sider «on the fly», får du opp summene som boligene tidligere har blitt solgt for – under selve prisantydningen. Et veldig nyttig verktøy!

Skriptet fungerer med Firefox 3 og nyere – og muligens også andre nettlesere som støtter Greasemonkey – og installeres på denne måten:

Se også denne diskusjonstråden på Diskusjon.no.

Jeg har plassert min blogg i Hamarnorske bloggkart!

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)