Eventyret fortsetter

Og det er ikke hvilket som helst eventyr – jeg snakker om mitt eget jobbeventyr. Jeg har tatt en avgjørelse om å skifte beite. Jeg følger drømmen!

I mars 2010 startet jeg som kommunikasjonsrådgiver i Eidsiva Energi, et av landets største energikonsern med hovedkontor på Hamar. Jeg visste det ville bli en viss overgang fra å jobbe med nisjenettsteder som Hardware.no, men overgangen gikk svært bra.

En bratt læringskurve riktignok, men makan til mange nye utfordringer og ikke minst nye bekjentskaper og fine folk.  Senere ble jeg PR-sjef og leder for merkevareavdelingen i samme konsern.

Gjennom mine to og et halvt år i Eidsiva har jeg blitt vanvittig mange erfaringer rikere. Jeg har jobbet med mediekontakt, kommunikasjonsplaner, krisekommunikasjon, digitalstrategi, web, sosiale medier, sponsing, merkevarebygging og events – for å nevne noe.

Men nå har jeg altså tatt beslutningen – jeg forlater Eidsiva. En avgjørelse som ikke var enkel – og det skal den jo heller ikke være.

Så hvor går ferden?
1. november begynner jeg som innholds- og forretningsutvikler i den nystartede bedriften SocialCee. SocialCee utvikler et CMS- og CRM-system for sosiale medier. Eller litt enklere sagt: Vi lager et enkelt, men kraftig web-basert system, som gjør det lettere for bedrifter å utnytte sosiale medier.

I SocialCee blir det en helt annen tilværelse enn i Eidsiva – nemlig å bygge stein på stein med få ressurser. Det blir dårligere betingelser og mer usikre rammer, iallfall på kort sikt, men jeg hadde ikke gjort dette om jeg ikke hadde maksimalt tro på selskapet.

Jeg har rett og slett bestemt meg for å følge hjertet og magefølelsen.  Og den sier at SocialCee vil lykkes. Denne ferske bedriften har fått på plass et svært spennende team som utfyller hverandre godt – blant andre @bom og @kennethakselsen. SocialCee har allerede fått sine første kunder og har masse spennende prosjekter, planer og muligheter på horisonten.

Gjennom SocialCee vil jeg være med på å skape min egen arbeidsplass og skape arbeidsplasser for andre. Jeg vil jobbe med det jeg brenner aller mest for – nemlig skjæringspunktet mellom nye/sosiale medier, IT og kommunikasjon.

Det blir en spennende vinter – og jeg gleder meg enormt til å ta fatt på jobben. Men først skal noen baller landes i Eidsiva – hvor jeg jobber ut oktober måned – og sikkert også noen tårer felles.

Den som intet våger intet vinner. The best way to predict the future is to invent it!

Dette blir garantert ikke det siste du hører om SocialCee her i gården. I mellomtiden kan du jo følge med på @SocialCee_no og gjerne like SocialCee på Facebook.com/Socialcee

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)