Endelig er kilosgrensa brutt

Herlig brunørret på 1,150 kg!
Herlig brunørret på 1,150 kg!

Lite er så moro som å fiske – spesielt når man får fisk, og helst fisk av en viss kaliber. Ørret rundt halvkiloen er ikke akkurat dagligdags, men det har da blitt noen slike opp gjennom åra.

Mer sjeldne er imidlertid ruggene på over kiloen. Dette fremstår for meg som en slags magisk grense – en grense jeg ikke hadde brutt (her til lands vel å merke, på New Zealand tok jeg en på 1,8 kg) inntil nylig.

Men etter turen til Flensmarka, vest for Femunden, ble 1-kilosgrensen brutt. En ørret på 1,150 kg tok på en 12-grams Spesial-sluk en sen augustkveld.

Fighten varte rundt 10 minutter, og da var både fisk og fisker ganske slitne (sistnevnte mer psykisk enn fysisk riktignok). Da jeg lempet fisken i sikkerhet på land lød det temmelige kraftige ur-ropet «JAAAA» ut over skog og vann.

Jeg skalv som et aspeløv lenge etter at fisken var trygt plassert i plastposen. Jeg får nesten den store fiskeskjelven bare av å tenke på fisken her jeg nå sitter. For en opplevelse, for en fisk!

1,5 kg blir neste «magiske» grense for meg. Jeg kommer tilbake til disse traktene – det er helt sikkert!

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)