En by med ambisjoner

Hamar omtales i Dagens Næringsliv i dag av Erling Dokk Holm som en by med ambisjoner. En by som gjør mye riktig med tanke på sentrumsutvikling – på linje med blant andre Oslo, Trondheim og Moss.

hamar
Tenkt videreutviling av Hamar by
Illustrasjon: Rodeo Arkitekter

Det er hyggelig å lese! Og det skjer utvilsomt mye i Hamar og Hamar-regionen for tiden. Hamar sentrum har vunnet priser for byutviklingen, regionen er av NHO kåret blant de beste i landet i m.m. Og nå nylig ble også årets unge leder en Hamarsing 🙂

For å få til noe, må man tørre å satse. Her har Hamar kommune gått offensivt til verks – og næringslivet ser ut til å respondere. Det er ikke vanlig kost i Innlandet, men tiden med hendene fulle av luer og bakenden godt plantet i godstolen, er nå forbi.

Nå må vi «trøkke til» alle sammen – våge enda mer – begynne å bruke byen vår enda mer – og ikke minst begynne å bli mer stolte av byen vår, slik Hamar Arbeiderblad også skriver på lederplass i dag.

La gå at vi går på en og annen smell. Det er selvsagt ikke bra, men for å vinne noe må vi tørre å våge. Det finnes dessuten eksempler på utviklingsprosjekter i mer rurale strøk som har sprengt budsjettene med hundrevis av millioner.

Kom til Hamar da vel – så skal du få se hvorfor vi elsker byen vår, selv om vi ikke er så flinke til å si det høyt enda!

Share

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har nærmere 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, kommunikasjon og medier. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tech og medier, men har også etter hvert fått sansen for folk. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef og daglig leder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i Hamarregionen utvikling og reiseliv med hovedoppgaven klyngeleder for næringsklyngen VRINN. Når jeg ikke jobber med VR/AR/XR, næringsutvikling, kommunikasjon og teknologi, er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malekoster som svinges. Ellers blir fluestanga for lite brukt! :-)