Edelt materie fra Innlandet

Det kommer mye godt fra Innlandet, ikke minst fra Ringsaker – og deres flytende gull!

bee2

Jeg sikter til Ringsaker Honning, som drives av at par svært engasjerte og dyktige karer. Allerede fra barndommen av har Roger Skjelmoen latt seg fasinere av livet i bikubene, og sammen med Tom Roger Bjørnseth har han startet opp Ringsaker Honning.

Honning er et sunt og naturlig druesukker fra naturen og en svært god erstatning for hvitt sukker. Eksempelvis inneholder sommerhonningen fra Ringsaker Honning 80 ulike vitaminstoffer, mens lynghonningen inneholder 130 vitaminstoffer, som for eksempel jern og E-vitamin.

Ringsaker Honning selger nå naturlige produkter totalt uten farge- og konserveringsstoffer. De har nettopp lansert en helt ny visuell profil og nettbutikk.  Du kan også besøke Ringsaker Honning på Facebook.

Stadig flere sverger også til honning i forbindelse med treningsbruk – som omtales som «ren energi på tube». Jeg har selv skaffet meg et par slike tuber nå – og planlegger å teste de ut fremover. Det er iallfall liten tvil om at det smaker godt – og om det i tillegg gir masse sunn og kjapp energi, er det utvilsomt spennende 🙂

Glem heller ikke at biene trenger hjelp. På verdensbasis har en rekke biearter har forsvunnet, og i Norge er 1/3 av bieartene truet, uten at forskerne har funnet svaret. Bestanden av honningbier har gått kraftig tilbake i mange land og forskerne er bekymret.

Det anslås at 1/3 av all mat- og drikkeproduksjon i verden er avhengig av bienes pollinering. Produksjonen av honning har dessuten vært dårlig her til lands de siste årene, og det er innført rasjonering, selv om dette heldigvis ikke skyldes biedøden foreløpig.

Er du mellom 18 og 25 år og handler på polet, kan du sågar bidra til å redde en bie. Du kan også bidra til å hjelpe biene med å handle fra seriøse honningprodusenter som Ringsaker Honning. Sjekk dem ut da vel – på  ringsakerhonning.no eller på Facebook.

Heia biene! 🙂

Disclaimer: Undertegnede jobber i en bedrift som bistår Ringsaker Honning med sosiale medier.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)