Dagens lille betraktning: Vis respekt!

folk1Respekt står for meg som en av de viktigste egenskapene til et individ. Men det å vise respekt for andre mennesker, uansett stilling og stand, ser dessverre ut til å være en nedprioritert verdi i det vi skriver 2009.

Og nordmenn er etter min mening blant verste i klassen – og beklager de som måtte føle seg støtt – men folk fra Oslo og omegn er de aller verste.

Respekt handler ikke bare om toleranse og generell høflighet. Det handler ikke bare om å bruke blinklyset i rundkjøringer og holde oppe døren for folk som kommer bak deg.

Det handler om å se andre. Det handler om å vise interesse for andre mennesker, om å lære av andre. Det handler om å være ydmyk nok til å innse sine egne begrensninger – og at andre enn deg selv har noe å fare med.

Respekt er på mange måter en evne til å sette seg selv i annen rekke. Det handler om å bry seg om andre. Om å forstå at folk er forskjellige og har ulike behov.

Det handler om å få mennesker rundt deg til å ha det bra. Når mennesker rundt deg har det bra, får du det så mye bedre selv.

Har du den evnen til å bry deg om andre? Da har du iallfall min respekt.

Håvard Røste

Hei, stas at du er innom! Jeg har over 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi, medier og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for tek og medier, men har etter hvert også fått litt sansen for folk. Har hatt roller som journalist, redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef, daglig leder, prosjektleder og klyngeleder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Er for tiden ansatt i den offensive mediebedriften Hamar Media hvor jeg har ansvar for området "Teknologi og Data". Når jeg ikke jobber med medier og tek er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller malerkoster som svinges. Ellers blir fluestanga ALT for lite brukt! :-)