Snipp snapp løvetann!

hage_plenrens

I og med at eiendommen min opprinnelig er fra 1925, er ikke gressmatten akkurat noen golf-green. Det trenger den heller ikke være, men jeg vil helst slippe å ha mer løvetann og groblad enn godt gammeldags gress.

Det å pelle løvetann hele sommeren er slett ikke moro – og du etterlater deg gjerne stygge hull i plenen etterpå. Men jeg hadde hørt om produkter som kombinerer ugressdreping og gjødsling av plen i en og samme pakke – såkalt plenrens.

For noen dager siden bestemte jeg meg for å teste ut dette, nærmere bestemt «Trim Plenrens» fra Bayergarden. Herligheten på 3,5 kg kostet den nette sum av 349 kroner og skulle rekke til 100 m2.

Først ble gresset slått, deretter plenrensen omhyggelig fordelt utover de verste partiene av Løvetann Valley. Rett etter behandlingen åpnet naturligvis himmelens sluser seg – noe som ville svekke effekten betraktelig, ifølge bruksanvisningen på posen. Heldigvis varte regnskyllet bare noen minutter.

Etter to dager begynte jeg å se virkningen. Løvetann, groblad og annet tofrøbladet ugress fikk en misfarging – type grå/sort, og sluttet å vokse. Nå på den tredje dagen etter klippingen er dette enda mer tydelig. Ugresset brytes ned og visner. Det er ingen tvil – ulumskhetene sliter BIG TIME!

Der det før var en eng av grønne og friske løvetannblader med tilhørende blomster, er det nå nesten ikke levende løvetann å spore. Dersom dette viser seg å vedvare, vil nok godeste Bayergarden få æren av å ha meg som kunde litt til, selv om de nok har marginer av en annen verden på disse produktene.

Plenrensen knerter forresten også mose. Lurer på hvilken skummel vidundermiks dette pulveret består av…! Den kan man jo saktens forske mer på. Men ikke i kveld.

Share

Håvard Røste

Hei, Håvard Røste til tjeneste! Jeg har nærmere 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for data og digitale medier, men har også etter hvert fått sansen for folk og hva ledelse kan gjøre med mennesker. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef og daglig leder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Når jeg ikke jobber med næringsutvikling, medier og teknologi, er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller hammeren som svinges. Ellers blir fluestanga alt for lite brukt!