Octavia 1,4 TSI parkert i garasjen

Så var dagen her. Min lenge etterlengtede Skoda Octavia 1,4 TSI stasjonsvogn har ankommet. Etter å ha bestilt den 12. juni ble jeg først forespeilet en leveranse helt i begynnelsen av august. Det virket litt optimistisk, med tanke på at etterspørselen etter akkurat denne motoren har vært svært stor.

Det gikk da heller ikke mange ukene før jeg fikk beskjed om at bilen ikke ville bli klar før tidligst i midten av september, med antatt leveranse en gang mot slutten av måneden. Men – en solrik og flott 9. september ringer min hyggelige kontakt i Hamjern Bil og forteller at nå er bilen her! Det er ikke fritt for at blodpumpa begynner å slå hos en stakkars bilinteressert når slike beskjeder mottas.

Og – i dag – har jeg altså opplevd rene kinderegget i stor skala – julaften, nyttårsaften og 17. mai på en og samme dag. Jeg har hentet min nye bil. Nå står den trygt plassert i garasjen, med 75 kilometer på teller’n.

Så hva er dommen etter første dag? Vel, førsteinntrykket av bilen da jeg prøvekjørte var jo knallbra, så det har jo ikke endret seg på så kort tid. Jeg har imidlertid oppdaget noe ekstra småtteri som jeg liker godt – ting som:

  • Avkjølt hanskerom og rom i midtarmlene (kan slås av/på)
  • Skyvbar midtarmlene
  • Smart oppbevaringsplass inne i seteputene foran
  • Det er HØYT under bakluka – jeg står fint oppreist med mine 193 cm
  • Lydanlegget med Bolero-spilleren låter bra
  • Elektrisk innsvingbare sidespeil er inkludert
  • Setevarmen kan stilles i tre nivåer
  • Lys under sidespeil, slår seg på ved opplåsing av bil
  • Store rom i siden på hver side av bagasjerommet

Detaljer, ja vel, men det noen ganger utgjør detaljene den store forskjellen.

Jeg kommer tilbake med en mer grundig rapport når flere mil er påkjørt.

So far so god!

Share

Håvard Røste

Hei, Håvard Røste til tjeneste! Jeg har nærmere 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for data og digitale medier, men har også etter hvert fått sansen for folk og hva ledelse kan gjøre med mennesker. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef og daglig leder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Når jeg ikke jobber med næringsutvikling, medier og teknologi, er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller hammeren som svinges. Ellers blir fluestanga alt for lite brukt!

Bil