Genial plug-in for Finn.no

finn_skript
Salgshistorikk på plass på Finn

Du er helt sikkert som meg en ivrig bruker av Finn.no, enten det dreier seg om kjøp og salg av bil, bolig eller annet. Når det gjelder boligbiten, finnes det en fantastisk nyttig utvidelse til nettleseren Firefox – som lar deg seg hva boligen har blitt omsatt for tidligere!

Saken er at alle eiendomstransaksjoner i Norge (unntatt aksje- og borettslag) tilbake til 1989 finnes tilgjengelig og søkbart på nettet. Det krever at du kjenner gårds- og bruksnummer – noe  boligannonsene på Finn oppgir.

Forumbrukeren Kaare_Krakk på Diskusjon.no har tatt tak i dette og laget et genialt skript som automatiserer denne prosessen. Ved hjelp av Greasemonkey, en teknikk som kan endre utseendet til HTML-sider «on the fly», får du opp summene som boligene tidligere har blitt solgt for – under selve prisantydningen. Et veldig nyttig verktøy!

Skriptet fungerer med Firefox 3 og nyere – og muligens også andre nettlesere som støtter Greasemonkey – og installeres på denne måten:

Se også denne diskusjonstråden på Diskusjon.no.

Jeg har plassert min blogg i Hamarnorske bloggkart!

Share

Håvard Røste

Hei, Håvard Røste til tjeneste! Jeg har nærmere 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for data og digitale medier, men har også etter hvert fått sansen for folk og hva ledelse kan gjøre med mennesker. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef og daglig leder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Når jeg ikke jobber med næringsutvikling, medier og teknologi, er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller hammeren som svinges. Ellers blir fluestanga alt for lite brukt!