Gammel, men vakker

Rosehagtorn er en flott busk – eller tre – dersom det er snakk om et mer erfarent eksemplar av arten. Jeg er så heldig å ha et gammelt Rosehagtorn-tre i hagen, som tross tidens tann etter min mening er veldig vakkert.

Treet gjør ikke så mye ut av seg det meste av året, men i disse tider er det i full blomst, og det betyr massevis av knøttsmå rosa «roser».

For et par år siden ble treet stygt kvestet av et tungt snøfall i november. 3-4 store stammer knakk, og tok med seg telefonlinja på veien ned mot moder jord (når skal jeg forresten få gravd ned telefonlinja?).

Jeg har lurt litt på hvordan treet kan gjøres mer «symmetrisk» igjen. Det fremstår nemlig som ganske pistrete og unaturlig slik det nå står, men spørsmålet er om det ikke blir enda mer unaturlig dersom jeg pusser saga på det.

Dersom du skulle ha noen erfaring innen emnet hører jeg gjerne fra deg. Men treet blir stående uansett hvor pistrete det måtte være – det er helt sikkert.

For sjel og karakter får du ikke i et symmetrisk perfekt tre til 349 kroner fra Plantasjen. Til den prisen får du eller ikke et seks meter høyt tre – snarere 90 cm.

Share

Håvard Røste

Hei, Håvard Røste til tjeneste! Jeg har nærmere 20 års erfaring fra ulike roller i skjæringspunktet mellom teknologi og kommunikasjon. Utdannet innen systemutvikling og har alltid hatt enorm interesse for data og digitale medier, men har også etter hvert fått sansen for folk og hva ledelse kan gjøre med mennesker. Har hatt roller som journalist, ansvarlig redaktør, produktsjef, kommunikasjonsrådgiver, PR-sjef og daglig leder. I tillegg har jeg erfaring som gründer fra flere bedriftsetableringer. Når jeg ikke jobber med næringsutvikling, medier og teknologi, er det trolig joggeskoene som slites ut, spader som settes i jorden eller hammeren som svinges. Ellers blir fluestanga alt for lite brukt!